Scan Inzetbaarheid – Leven Lang Ontwikkelen

UW ORGANISATIE WERKBAAR MAKEN EN HOUDEN

Met onze tool naar een dynamisch HR-beleid waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de specifieke omstandigheden en wensen van medewerkers in de verschillende fasen van hun (leven)loopbaan EN de belangen en strategie van de organisatie.

Als organisatie krijgt u met onze tool zicht op de huidige situatie, waarbij zowel de sterke punten als de verbeterpunten in kaart worden gebracht. Van daaruit volgt een plan van aanpak om een weg in te slaan naar tevredenheid / betrokkenheid / voldoening van uw medewerkers met als resultaat een plezierige en uitdagende werkomgeving, hogere productiviteit, minder uitval en een lager ziekteverzuim%.

Ziekteverzuim blijkt uit onderzoek een enorm hoge kostenpost voor organisatie. Een verlaging van het ziekteverzuim% levert automatisch bestedingsruimte op om meer te kunnen investeren in uw personeel op het gebied van ontwikkeling en leiderschap. Als organisatie bent u in staat om  uw personeel te binden en te boeien. Uw personeel voelt meer eigenaarschap om mogelijkheden binnen uw organisatie of buiten de organisatie te onderzoeken. Hiermee ontstaat een organische positieve flow wat betreft de in, door- en uitstroom van personeel.  Uw organisatie is meer wendbaar om in te spelen op de marktontwikkelingen om uw organisatiedoelstellingen te behalen. Daarbij wordt uw organisatie gezien als een aantrekkelijke werkgever.

De OrganisatieOntwikkelScan is een tool die ik samen met loopbaan & lifecoach Katarina Barnak van 4Seasonscoaching bij organisaties uitvoer. Daarnaast werken wij samen met andere professionals op het gebied van teamcoaching en personal branding.

Vragen over welke thema’s aan bod komen in onze tool?

Wij gaan graag het gesprek met u aan over de duurzame inzetbaarheid en het persoonlijk leiderschap van uw medewerkers.

Vragen?

Whatsapp, bel of mail >

 

Top